Wijs op Reis !

OP VAKANTIE? Het mag, het kan, maar het moet niet !!

Ook in deze tijd van corona is en blijft het plezierig om even ‘de boel de boel te laten’ en er tussen uit te gaan. Een andere omgeving, zon, zee, strand ……
Niet iedereen heeft een tuin groot genoeg om een tent op te zetten of caravan te plaatsen met een zwembadje erbij, sterker nog niet iedereen heeft een tuin.
Toch is op vakantie gaan anders dan anders.
Zowel in Nederland als in de mogelijke buitenlandse bestemmingen gelden maatregelen. Overal geldt: houd afstand, vermijd drukte/plekken waar je niet voldoende afstand kunt houden, was regelmatig je handen en zijn er bepalingen waar een mondkapje verplicht is.
Dus meer dan ooit geldt: bereid je goed voor !

Als u op vakantie wilt dan help ik u graag!
Of het nu gaat om Nederland, een auto-vakantie naar het buitenland, een vliegvakantie, een (lang) weekend, midweek, week ….
Vakantie in Nederland < klik hier >
Naar het buitenland?
Begint u dan met kijken naar de reisadviezen van de Nederlandse Overheid.
Houd er rekening mee dat deze lijst continue aangepast kan worden.

Rijksoverheid
ReisadviezenAlgemeen reizen
Schoolvakanties

Diverse (reis)organisaties geven op hun website ook informatie over de lokale maatregelen. Ook deze zijn aan wijzigingen onderhevig.
Bent u van plan om met de auto op vakantie te gaan?
Check dan ook de maatregelen van de landen waar u door heen reist.
Hieronder een aantal links:

Lokale maatregelen
CorendonTUI Europa
ANWBTUI Caribisch gebied

Besluit u tot een vliegvakantie?
Ook dan gelden er allerlei extra maatregelen, te beginnen met op de luchthaven, in het vliegtuig, de transfer.
Ook hier geldt weer dat er allerlei informatie te vinden is:

Luchthavens
SchipholMaastricht
EindhovenGroningen
Rotterdam
Airlines
TUICorendon
TransaviaKLM

Accommodatie en bestemming

Ook uw accommodatie zal al naar gelang de lokale regels maatregelen hebben getroffen. Dit kan per accommodatie verschillen.
TIP: zoek via bijv. google of uw accommodatie een eigen website heeft en kijk of zij hun maatregelen daar ook bekend maken.
Algemeen zal zijn dat tafels (in restaurant, bar, op terras) op gepaste afstand staan, hetzelfde geldt voor ligbedden bij het zwembad en strand.
Het aantal in gebruik zijnde kamers zal veelal aan de mogelijke capaciteit zijn aangepast.
Bij all-inclusive hotels/resorts, accommodaties met eetgelegenheid zal er ook een aanpassing zijn in bijvoorbeeld de buffetten.
Daarnaast kan het zijn dat bijv. een animatie-programma aangepast of zelfs geschrapt is.
Op of in de bestemming gelden natuurlijk ook de lokale regels. Houd er rekening mee dat bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, in winkels, in binnenruimtes, soms zelfs op straat, in musea, in attractiepark een mondkapje verplicht kan zijn.

Formaliteiten en test
Bij vliegreizen is een ingevuld gezondheidsformulier verplicht:
zie de betreffende info op de site van -> Rijksoverheid.
Voor een aantal bestemmingen (zoals bijv. Griekenland en Spanje) is het vereist om te voren een online formulier in te vullen.
Voor Cyprus, Madeira, Aruba, Bonaire en Curacao is een COVID-19 PCR test noodzakelijk. (In veel gevallen door de reisorganisatie vergoed).

Reisverzekeringen
Sluit altijd een goede reisverzekering af, inclusief medische kosten!
Heeft u al een doorlopende reisverzekering, check dan of deze nog in overeenstemming is met uw wensen.
En desgewenst een annuleringsverzekering.
Lees bijvoorbeeld meer over reisverzekeringen op de site van de consumentenbond.

Slot
Vakantie het mag en het kan, ook al is het anders.
De lijst met bestemmingen wordt door de Rijksoverheid continue bijgehouden. Hierbij wordt er van uitgegaan dat in de toegankelijke landen (geel reisadvies) het corona-virus in dezelfde mate (of beter) onder controle is dan in Nederland. Houd u aan de lokale regels.
Voor velen is een vakantie toch: mooi, bestendig weer, zon, zee, strand, zwembad.
Disclaimer
Dit artikel is met uiterste zorg samengesteld, met als doel u zo goed als mogelijk is te informeren over vakanties in corona-tijd.
Toch bestaat de mogelijkheid dat de lijst niet (geheel) compleet is, van fouten, vergissingen en kan het zijn dat bepaalde informatie (na verloop van tijd) verouderd of niet (meer) correct is.  Vakantie Post aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van gegevens van deze website.

Dit artikel bevat veel links naar websites van diverse reispartners en andere organisaties. Elk hanteert een eigen disclaimer en privacyverklaring. Vakantie Post draagt hiervoor dan ook geen verantwoordelijkheid en/of aansprakelijkheid, in welke vorm dan ook.

Berichten met (last-minute) aanbiedingen, vanaf prijzen etc. worden op het moment van publiceren gecontroleerd op beschikbaarheid en juistheid, de datum en tijd worden bij de publicatie vermeld. Aangezien reisorganisaties op elk moment aanbiedingen kunnen wijzigen, intrekken en/of de betreffende reis/datum ondertussen volgeboekt kunnen zijn, kunt u geen rechten ontlenen aan de publicatie.